MieTeen mielenterveysviikko huipentui paneliin

Mielenterveysviikolla Mieteellä oli kaikkea pientä mukavaa, kuten kisakatsomoita missä seurattiin Mielenterveyden keskusliiton järjestämiä valtakunnallisia luentoja.

Viikko huipentui kuitenkin MieTeen ohjaajan Saara Suihkon organisoimaan MieTeen omaan paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli arjen hallinta.

Keskustelijoina oli kokemusasiantuntija Eero Mononen, Hikoiluagentti Mari-Ann Nykänen, Nuotti valmentaja Vilma Vartiainen ja Digikaveri Juha Myller. Valitettavasti ylihoitaja Mirelle Tarkiaiselle tuli viimehetken este, eikä hän päässyt osallistumaan.

Arjen hallinta on iso asia käsiteltäväksi. Jokaisella panelistilla olisi ollut vaikka kuinka paljon kerrottavana yksityiskohtia siihen liittyen, mutta arjen hallintaa voisi kiteyttää isoihin pääkohtiin. Ravintoon, liikkeeseen ja lepoon. Näitä yksinkertaisia asioita ja niiden tasapainottamista joutuu kuitenkin miettimään tarkemmin. Ravintoon liittyy myös mielen ravinto, ja liikkeeseen myös itseään muutenkin kuin fyysisesti haastavat tilanteet joista voi kokea onnistumisen kokemuksia.

Keskustelu sivusikin välillä paljon digimaailmaa, joka on tullut uudehkona asiana arkeen, ja jota on joskus vaikea sijoittaa ravintoon, liikkeeseen ja lepoon. Digistä loppukanettina voisi kuitenkin sanoa, että se on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Paneli sujui kaikkinensa kivasti, ja salillinen MieTeen kävijöitä osallistui hyvin aktiivisesti mukaan keskusteluun.