Onnea Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Ry

Yhdistys täytti viisikymmentä vuotta kevättalvesta, mutta juhlia päätettiin siirtää paremman rokote kattavuuden toivossa loppukesään. Juhlia päästiin pitämään ennakkoluulottomasti elokuun kolmastoista päivä perjantaina.

Synttärijuhlat koostuivat kahdesta osasta. Kerubin juhlasalissa pidetyssä seminaarista, jossa juhlaesitelmän mielenterveyden muodonmuutoksista piti tutkija, kirjailija ja toimittaja Markku Salo. Laajassa juhlapuheessa hän pohdiskeli, että onko mielenterveyden kannalta olennaista perinteiset psykososiaaliseen asemaan vaikuttavat tekijät, vai olisiko olennaisempaa sittenkin aika.

Esitelmässä hän paneutui myös markkinatalouden ongelmiin mielenterveyden ja yksilön näkökulmasta. Erityisesti asumispalvelut ja niiden järjestäminen voittoa tavoittelevien kansainvälisten suuryritysten toimesta ja sosiaalinen yritystoiminta nousivat esille esitelmän loppu puoliskolla.

Musapajan porukka esiintymässä.
Seminaari osuuden musiikki kevennyksestä vastasi musapajan porukka.
Kuvassa Pohjois-Karjalan maakuntalippu,
Tapahtuma oli osa maakuntaliiton 300 vuotisjuhla tapahtumien sarjaa.

Juhlan jälkimmäinen osuus oli kaikille avoin musiikkitapahtuma ilosaaressa. Esiintyjäkattaus oli vahvasti yhdistyksen näköinen, ja illan aloitti freestyle rapin suomenmestari Pure.

Iltaa jatkoi Trio pohjalta, ja isoimmalla pumpulla paikalle saapui Pate Freeman ja Orient express.

Pate Freeman ja Orient express esiintymässä.
Illan näyttävimmän orkesterin toi lavalle Pate Freeman, Orient expressin kanssa, joka sai useammankin tanssijalan vipattamaan.
Kuva myyntikojusta.
Myyntikojuissa löytyi syötävän ja juotavan lisäksi yhdistyksen pajojen ihania käsitöitä.

Ehkä kesän parasta iltaa Ilosaaressa oli viettämässä järjestysmiesten laskurien mukaan 495 henkeä, mutta osa ihmisistä nautti musiikista alueen ulkopuolella. Osa rennosti rannalla, ja toiset taas sihi-juomalasin kanssa Kerubin terassilla.

Ilman koronaa väkeä olisi saattanut olla kaksin tai kolmin kerroin, mutta nyt turvavälien ylläpitäminen oli helppoa.

Kuvassa Timo Lavikainen.
Illan juontaja Timo Lavikainen piti musiikin välissä levyhuutokauppaa, jonka tuotto menee yhdistyksen hyväksi.
Yhdistyksen väkeä yhteiskuvassa.
Yhdistyksen väkeä, onnellisen illan päätteeksi. Paikanpäällä olleen miehistön lisäksi tapahtuman toteuttamiseen osallistui paljon porukkaa esimerkiksi keittiöllä, ja muissa tehtävissä.